Karrierecoaching

Her kommer et par case eksempler på hvordan du kan bruge karrierecoaching.

Trædemøllen

Er du et sted mellem 30-55 er der en sandsynlighed for at du er ramt af en mindre krise. Du er måske utilfreds med din karriere. Du har knoklet for at skabe en karriere du kan være stolt af. Du har gået målrettet efter udvikling og fremskridt, men nu…? Hvad så? Opgaverne som du før har kæmpet for virker nu kedelige og uinspirerende ja måske ligefrem banale. Hvor er meningen med det? Skal du lave det samme resten af dit arbejdsliv?

Nedenfor kan du læse om nogle af de cases jeg har været inde over som coach.

Case om Jakob. Hvad nu?

Jakob er i slutningen af 30’erne og har et godt job, en høj løn og stor indflydelse i den virksomhed han arbejder i. Alligevel er han ikke rigtig glad. Han er kommet dertil hvor han havde forestillet sig at skulle nå, da han i sin tid startede sin karriere efter endt uddannelse og er nu klatret op af karrierestigen. Nu ved han ikke hvad han skal og er meget i tvivl om fremtiden. Han har ikke fortrudt nogle af sine valg, men hvad skal der ske om 2 år, 5 år eller om 20 år? Jakob havde et mål da han startede men nu, hvor det er nået skal der defineres nye mål. Han synes det er svært at redefinere sig selv og finde ny mål.

Jakob vil ikke bare sætte nye mål og så jage dem, da han ved at så står han igen samme sted om nogle år. Han vil gerne kigge mere i bredden og ikke kun fremadrettet og det må samtidig gerne være meningsfuldt.

Case om Karen. Hvilken vej?

Karen er i start 40’erne. Hun har været sygemeldt med alvorlig stress. Efter 6 måneders sygdom blev hun fyret fra sin arbejdsplads. Karen har haft en ledende stilling i en stor virksomhed. Det indebar mange deadlines og en hektisk hverdag hvor beslutninger hun skulle træffe i sidste ende alligevel ikke altid var op til hende at træffe. Efter fyringen er Karen blevet i tvivl om hun måske skal finde en hel anden type arbejde. For giver det mening at knokle for noget som hun reelt ikke finder særlig vigtigt? Karen overvejer om hun skal prøve noget helt nyt og måske tage en ny uddannelse. Men kan man det når man er i 40’erne? Og hvilken vej skal hun vælge?

 

Kan du genkende Jakob og Karens situation?

Sammen kan vi kigge tilbage og bearbejde de valg der har ført dig hertil hvor du er nu. Hvad er vigtigt for dig, hvilke værdier er vigtige for dig. Hvor ser du dig i fremtiden. Hvad gør dig glad og hvad er du god til? Når eventuelle nye veje skal vælges er det vigtigt at være realistisk omkring det.

Er det vigtigt for dig eller dine omgivelser?

Måske er det slet ikke vigtigt for dig at udvikle dig men et pres fra dine omgivelser? Hvis du egentlig er glad for at være hvor du er men føler at omgivelserne forventer noget andet af dig, så kan vi sammen finde en måde, hvorved du kan finde styrke i at stå fast og turde være tro mod dig selv. For er du god til det du gør og det gør dig glad, så hold fast i det!