Jobsøgning / Karrierecoaching / Outplacement

Er du bevidst om dine kompetencer?

Er du træt af dit nuværende job?

Rigtig mange har brugt sommerferien til at tænke over deres liv og en eventuel ny karriere. For måske er det på tide at finde et nyt job? Det har måske været hektisk over det sidste lange stykke tid og du føler ikke du får den anderkendelse som du fortjener. Rutinerne er ved at tage over og de spændende udfordringer er der langt imellem. Al den ekstra uddannelse som du har kæmpet for at få får du alligevel ikke lov til at bruge i jobbet. Så måske er det på tide at finde et nyt job?

Tager tvivlen over?

Du kigger på jobsiderne og finder nogle spændende jobs som du vil søge men; ‘hvad kan jeg? Er jeg overhovedet god nok til det’? Tvivlen trænger sig på og du har pludselig svært ved at se alle dine kompetencer og tænker at der nok er nogle der er meget bedre end dig.

Det er normalt at hvis du ikke får den ønskede eller fortjente anerkendelse at du begynder at tvivle på dig selv. Hvis du kun får tilbagemeldinger på det du kan blive bedre til men ikke på det du gør godt, er det naturligt at du vil tvivle på dig og dine evner. Har dette stået på længe, er det svært at se at se alt det du er god til når du skal søge nyt job.

Hvordan lærer du at se alle dine kompetencer?                             

Mange tager fejl af kvalifikationer og kompetencer. Kvalifikationer er det du kan læse dig til i en bog, hvorimod kompetencer er det du gør i praksis. Mange af os laver derfor den fejl at vi kun kigger på vores kvalifikationer når vi søger job. Det kan nemlig være
svært at se vores egne kompetencer og hvad det egentlig er vi gør i praksis.

Hvad er en selvfølge for dig?

Ting du selv tager som en selvfølge er nemlig ikke en selvfølge for andre. Måske er du rigtig god til at holde styr og  systematisere dine mails og opgaver. For dig er det helt naturligt at være struktureret. Andre kæmper med netop dette. Det kan også være at du altid laver dine opgaver til tiden eller inden deadline. Du er altså effektiv. Måske er du en der er rigtig god til at starte nye projekter op men har lidt sværere ved at afslutte. Så skal du sørge for at være et sted hvor du har ”afsluttere” med på holdet. Og omvendt.

Hvad gør du som andre ikke gør?

Kig eventuelt på dine kollegaer. Hvad er det du gør som de ikke gør? Her kan nogle af dine ”skjulte styrker” måske ligge. Ved at være bevidst om dine kvalifikationer, kompetencer og de styrker det indebærer for dig har du muligheden for mere målrettet at finde det rette job for dig. Måske viser det sig at du ikke skal søge væk men bruge dine kompetencer anderledes i dit nuværende job. Det kan være at du skal kigge på dine personlige egenskaber og se hvordan du får mere gennemslagskraft til at komme igennem i din organisation.

Hvad er det rigtige sted for dig?

Beslutter du dig for at søge lykken i en ny virksomhed, så husk at de opgaver du skal have matcher dine styrker, kompetencer og det som gør dig glad. Det er ikke kun dig der skal være taknemlig for at nyt job. Virksomheden skal også være taknemlige for at de får lige præcis dig og alt det du er god til. En kommende leder skal kunne se hvordan du med dine kvalifikationer, kompetencer og personlige egenskaber vil passe ind og gøre en forskel hos dem. Går du på kompromis med alt for mange af dine styrker vil du mistrives og det vil ikke være godt for hverken dig eller virksomheden.

Du får et bedre overblik

Når du har fået styr på hvor du gør en forskel og hvor dine styrker ligger kan du beslutte om du kan se dig selv i din nuværende virksomhed. Når du kan se dine styrker og kompetencer i et nyt lys, vil det give dig et bedre forhandlingsgrundlag når du taler med din leder om dine opgaver og udvikling i jobbet.

“Er der ikke overensstemmelse mellem dine kvalifikationer og kompetencer skal du overveje hvad der er vigtigst for dig at bruge i din hverdag”

Jeg hjælper dig gerne hvis du har brug for at blive skarp på netop disse spørgsmål.

Skal jeg hjælpe dig videre?

Gratis uforpligtende samtale
Kontakt mig for en uforpligtende samtale,
hvor vi sammen kan gennemgå dine udfordringer og behov for rådgivning.

Ring på tlf. 22 61 58 79
eller skriv en mail: kontakt@annemollerup.dk

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er anne.jpg