Klar til eksamen med overskud

praestationsangst
Præsterer du ikke helt optimalt til eksamen eller i andre pressede situationer? Har du brug for at slippe din præstationsangst?

Er tanken om den kommende eksamen ved at gøre dig til et omvandrende nervevrag?

Vi bliver næsten alle nervøse når eksamenstiden nærmer sig, men for nogle bliver nervøsiteten al for stor og angsten tager over. Det kan være indre eller ydre forventningspres, som gør at vi tror vi skal præsterer bedre, end vi realistisk set er i stand til. Det kan også være, at vi antager at vores omgivelser har en forventning om at vi skal klare os godt. Det vigtigste er, at vi finder ud af hvad der ligger til grund for vores præstationsangst.

Er jeg nervøs eller har jeg eksamensangst?

praestationsangst

Når eksamensangsten tager over, kan det resultere i at du overstuderer og overforbereder dig, læser uafbrudt og ikke får de nødvendige pauser og fritid. Det bliver derfor svært, at prioritere stoffet og hvad du bør læse på og hvad du ikke skal læse op. Eksamensangsten kan også resultere i overspringshandlinger, eller tanker der hele tiden handler om, hvordan du kan udskyde eksamen.

 

Typiske gener

Eksamensangst kan resultere i gener som man også ser ved stress, så som: anspændthed, aggressivitet, koncentrationsbesvær, rastløshed, manglende overblik. Du kan også opleve
fysiske gener så som søvnproblemer, muskelspændinger, mavepine og hovedpine.

Negative tanker er meget typiske ved præstationsangst og lider du af præstationsangst vil du sikkert kunne genkende disse tanker:

 • Jeg bliver aldrig klar til eksamen
 • Jeg går i sort
 • Jeg kan ikke huske noget som helst
 • Jeg kommer til at sige noget vrøvl
 • Klappen går helt sikkert ned
 • Sidste gang gik det dårligt, så det gør det nok igen
 • Jeg vil klare det super godt ellers er det pinligt
 • Mine forældre bliver skuffede hvis jeg ikke klarer det godt.

Frygten for at klappen går ned

Vi har alle hørt om en hvor ”klappen gik ned” og hvor man ikke var i stand til at sige noget fornuftigt. Måske har du selv prøvet det? Men den gode nyhed er, at du kan gøre noget ved det. Vi kan alle gå i ”sort”, men med forholdsvis simple metoder kan vi bringe os tilbage til fokus og fortsætte.

Få hjælp af simple værktøjer

Denne workshop giver dig rigtig gode og simple værktøjer til at styre din præstationsangst. Vi guider dig igennem og viser dig hvad du kan gøre for at tøjle den værste angst og bekymring.

På workshoppen lærer du at:

 • Sætte realistiske mål
 • Styre dine tanker og nervøsitet
 • Bruge simple værktøjer til at tage styringen
 • Finde ro
 • Komme godt videre hvis “klappen går ned”
 • Forstå ydre og indre forventningspres
 •  

Prisen er kr. 499,- per person ved mindst 6 deltagere

Nu med rabat på individuelt forløb

Er du hårdt ramt anbefaler vi et videre individuelt forløb hvor vi kan fokusere og arbejde videre med dine udfordringer. Er du deltager på workshoppen får du det videre forløb til en rigtig god pris; kr. 600,- pr. session (normal pris er kr. 850,- pr. session). Du skal nok regne med ca. 3-5 sessioner.

Er du klar til eksamen – med overskud?

Ønsker du at få værktøjer til at bevare roen til dine kommende eksamener?

Tilmeld dig workshoppen på kontakt@annemollerup.dk

OBS. Der er pt. ikke dato for næste workshop. Kontakt mig hvis du vil skrives op. Eller ønsker et individuelt forløb.

Det er nemlig muligt at komme godt igennem sommerens eksamener!
Klar til eksamen - med overskud

Om underviserne:

Anne Mollerup 

Anne Mollerup virksomhedsrådgiver og Certificeret Coach

Jeg er EMCC certificeret systemisk coach og har været selvstændig siden 2015.

Grunden til at jeg synes denne workshop er vigtig, er at jeg ser flere og flere, både unge og voksne som bliver så angste, at de ikke får det bedste frem når de skal præstere. Det gælder i eksamenssituationer, men også ved jobsamtaler og præsentationer på job.

Det er super ærgerligt når der findes enkle værktøjer til at tøjle angsten i disse situationer. Jeg har selv, for et par år siden oplevet at gå i sort til en eksamen, heldigvis vidste jeg hvordan jeg kom ud af denne situation, og kom godt videre.

Disse og andre værktøjer ønsker jeg at give videre.

Trine Sloth

Trine Sloth

Jeg er certificeret coach og stresscoach og har været selvstændig siden 2016.

Jeg kæmpede selv med præstationsangst i mange år. Det blev kun værre med årene, hvilket resulterede i, at jeg i en årrække veg uden om alt, hvad der mindede om en eksamen.

Da jeg tog min coachuddannelse lærte jeg, at det der med præstationsangst var noget jeg selv kunne ændre på, så jeg valgte  -gennem coaching – at arbejde med det.

Det gjorde en stor forskel for mig, og eksamen og tiden op til, blev pludselig en helt anden oplevelse for mig. Nervøsiteten var der stadig- det skal den være, når vi har noget vigtigt på spil, men denne gang var det mig der styrede nervøsiteten og ikke omvendt.

Med den erfaring i bagagen, ønsker jeg inderligt at hjælpe andre, med at håndtere deres eksamens-/præstationsangst. For jeg ved hvilken stor forskel det gør, både på oplevelsen og ofte også på resultatet.

For yderligere spørgsmål kontakt mig på kontakt@annemollerup.dk eller på telefon 2261 5879