Personlig coaching

Hvem bestemmer over din indre sundhed?

At være sund handler om meget mere end at få løbet marathon, trænet og spist efter tidens kostråd. Hvad med din indre sundhed? Er du lige så opmærksom på den?

Husker du at stoppe op og glæde dig over netop dit liv?

Vi har alle en tendens til at fokusere på hvad alle andre har og måler os med dem. Vi glemmer at se alt det vi selv har. Her mener jeg at vi har et valg!

Hvad gør du?

Er jobbet noget møg, så find ting der gør det tåleligt. Kan du få andre opgaver? Er det ikke muligt så søg væk i stedet for at hænge med næbbet. Er det heller ikke muligt og der er ikke job for dig i nærheden? Så find noget andet. Giver det ikke samme løn? Så beslut om de ekstra penge er vigtigere end et møg job. Drop undskyldningerne og gør noget. Tag beslutningen og få det bedste ud af dit valg.

Er din partner sur og kedelig? Hånden på hjertet, hvordan er du? Sprudler du af energi og gør du dit for at tilføre kulør i forholdet? Der er én der skal starte for at ændre noget, hvorfor ikke dig? I stedet for at brokke dig over regnvejret så glæd dig over at du ikke skal vande din have. Har du børn så tag et par gummistøvler og regntøj på og hop i den største vandpyt I kan finde. Børn er rigtig gode til at finde glæde ved selv de mindste ting.

Hvis du ikke selv tager ansvar for hvad der er godt for dig, så er det omgivelserne der styrer dig. Omgivelserne spejler dig. Er du sur og tvær er det også det du vil få igen. Er du venlig og imødekommende er det det du vil blive mødt med. Får du ikke sat dine grænser vil omgivelserne overskride der hvor de burde have været. Dette er ikke sundt for dig.

Nyd de små ting i hverdagen

Jeg har selv været ramt af alvorlig stress. På det tidspunkt var alt fuldstændig uoverskueligt og jeg var ikke i stand til at tænke en fornuftig tanke. Jeg vidste dog at der kun var én som var i stand til at ”redde” mig og det var mig selv. Jeg ledte efter lyspunkter der kunne få mig til at føle glæde. Selvfølgelig var der min familie, men udover dem var det svært for mig at mærke nogen glæde. Jeg husker tydeligt en dag hvor min kaffe bare smagte lidt bedre end andre dage. Det at en så lille ting kunne skabe glæde fik mig til at lede efter flere små ting der gør hverdagen lidt bedre. Hver dag reflekterede jeg over én ting som havde gjort mig glad i løbet af dagen. Efterhånden er det blevet til rigtig mange (små) ting. Jeg har taget et valg. Der skal være plads til det sure men det skal ikke have lov til at fylde det hele.

Hvad er vigtigt for dig?

Det er svært at finde den indre sundhed hvis du ikke giver tid og plads til den. Hvad er virkelig vigtigt for dig? Et nyt lækkert hus er måske ikke så vigtigt hvis det kræver at du skal have et job som gør at du ikke kan være så meget sammen med din familie? Det kan også være at det er det krævende job der gør at du får mere mental energi til at være noget for din familie? Så er det dig eller dine omgivelser der skal bestemme hvad du finder glæde ved?

’’Du er kaptajn i dit liv. Det er dig der skal sætte kursen’’ 

Ved at være bevidst om hvad der gør dig glad i din hverdag og fokusere på det, styrker du din indre sundhed. Som alt andet kræver dette træning. Øvelse gør mester.

Skal jeg hjælpe dig videre?

Gratis uforpligtende samtale
Kontakt mig for en uforpligtende samtale,
hvor vi sammen kan gennemgå dine udfordringer og behov for rådgivning.

Ring på tlf. 22 61 58 79
eller skriv en mail: kontakt@annemollerup.dk

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er anne.jpg