Fakta om stress
Vi hører alle jævnligt om stress og kender nok også alle én i vores omgangskreds som er eller har været ramt af stress. Men hvor galt står det egentlig til?
- Hver dag er 35.000 danskere sygemeldte grundet stress.
- 430.000 danskere har hver dag symptomer på stress.
- 500.000 danskere føler sig udbrændte på deres arbejde.
- 1.400 danskere dør hvert år på grund af stress.
- Det koster ca. 500.000 kr. at erstatte en sygemeldt akademisk medarbejder
- Hvis en medarbejder brænder ud i løbet af 6 mdr. og forlader virksomheden koster det ca. 1 million kr.
- Hver femte stress-syg mister jobbet på grund af stress, selv om arbejdspladsen har en stresspolitik. Blandt dem, som kommer tilbage i jobbet igen, får ikke engang halvdelen det bedre – på trods af at arbejdspladsens stresspolitik netop skulle sikre forbedring
Det er jo ikke de mest opmuntrende tal og desværre ser det ud til at i 2020 vil stress være en af de væsentligste kilder til sygdom (ifølge Statens Institut for Folkesundhed).
Der findes dog også mange gode historier hvor folk er kommet godt igennem et stressforløb. Men det bedste er selvfølgelig at forebygge så man ikke bliver en del af den nedslående statistik.
Hvordan hjælper jeg i forhold til forebyggelse af stress?
Det jeg kan tilbyde er, at hjælpe dig og evt. din arbejdsgiver med at have fokus på forebyggelse af stress. Har man stressede medarbejdere, kan jeg tilbyde hjælp til at synliggøre og forstå hvad der har forårsaget stressen samt hvordan I med succes kan hjælpe den stressramte tilbage til arbejdet.
Jeg hjælper giver den stressramte og virksomheden værktøjer til at kommet styrket igennem forløbet.